Ana içeriğe atla

Ebay Alışverişimin Detayları




Selamlar Canlar,

Geçen günlerde ilk defa yaptığım ebay alışverişimden bahsetmiştim eğer okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz. Alışverişimin aşamalarını anlatmam için çok yorum aldım atıyorum ya o kadarda çok yorum almadım iki arkadaşım rica etti anlatır mısın diye bende onlarımı kıracağım tabiki anlatırım :)

Bu benim ilk ebay alışverişimdi ve aslında baya düşündüm alsam mı almasam mı ya gelmezse diye sonra kendime küçük bir limit koydum 10$'lık ve gezmeye başladım. Beğendiğim ürünlerin attım sepete ancak ben tek bir satıcıdan almaya karar verdim çünkü hepsini birlikte yollayacak olması beni bir ürün geldi diğeri gelmedi derdinde kurtaracağını düşündüm.
Bu arada ben 30 Martta sipariş verdim 18 Nisanda elime ulaştı yaklaşık olarak 15 20 gün sürüyor ürünlerin gelmesi.
Benim alışveriş yaptığım satıcıya buradan ulaşabilirsiniz. Alışveriş yapacağınız satıcının pozitif feedback yüzdesinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz.



Şimdi istediğiniz ürünün detay sayfasına gidiyoruz. Eğer beğenirsek renk seçeneği falan varsa seçip Add to cart diyerek alışveriş sepetimize ekliyoruz.

Alışverişiniz tamamsa sağ üst köşede alışveriş arabası resmi var ona tıklıyoruz ve sepetimize gidiyoruz.



Baktınız tüm ürünleriniz sepette ancak bu bana yetmez biraz daha alışveriş yapayım derseniz Continue shopping 'e basıp yeni ürünler arıyorsunuz.


Aman yok valla bana bu kadar ürün yeter zaten gelir mi gelmez mi belli değil ben şunları bir alayım diyorsanız Proceed to checkout'a basıyorsunuz ve ebay size ya üye girişi yap yada misafir olarak devam et diye soruyor.


Ben üye olmuştum daha önceden ve adresim tanımlıydı. Sizde isterseniz üye olun yada misafir olarak devam edin eğer misafir olarak devam ederseniz karşınıza kişisel bilgilerinizi gireceğiniz bir alan çıkıyor.


Bilgilerinizi eksiksiz doldurun arkadaşlar çünkü PTT aracılığı ile geldiği için abiler çok uğraşmıyor adresi bulmak için zaten sile basayımda vereyim ürününü gibi bir mantıkları yok posta kutusuna bırakıp gidiyorlar bu nedenle mutlaka sizin elinize ulaşabilecek olan bir adres verin ve tüm alanları doldurun. Bu aşamada bitti mi şimdi Ebay diyor ki hadi canım parasını öde sen :) Ve sana iki seçenek sunuyor birinci kredi kartı, sanal kart gibi alternatifler ikincisi PayPal.


Ben sanal kart ile alışveriş yapıyorum Garanti Bankasının sanal kartını kullanıyorum ama bir dahaki sefere Paypal hesabı açıp kullanacağım çünkü bu sefer Garanti bende yaklaşık olarak 4 Tl gibi bir işletim ücreti aldı. 
Ve ben bu şekilde alınan ücretlere uyuz oluyorum :) Mesela kargo ücretinde de nefret ederim neyse bu bir küçük dip not olsun :)

Evet son aşama şükürler olsun doldurduk kredi kartı bilgilerimizi ve bitti :)

Çok uzun bir post oldu umarım sıkılmazsınız. Bir sonraki postta görüşmek üzere :)
Öpüldünüz.

Yorumlar

  1. Canım çok güzel olmus teşekkür ederim:) kac günde geldi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım en önemli bilgiyi yazmamışmıyım :( ayın 30'unda sipariş vermiştm 18 nisan gibi geldi ortalama 15 20 günde geliyor canım

      Sil
  2. Bakalım deneyeceğim umarım daha erken gelir :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve detaylı anlatmışsınız.

    Bende ara ara düşünüyorum Ebay'den alışveriş yapmayı ancak çevremde o kadar şikayetçi arkadaşım var ki bir türlü alışveriş yapmaya cesaret edemedim. Arkadaşlarım özellikle ücretini ödedikleri ürünlerin gelmemesinden şikayetçiler çoğu zaman gümrükte kaybolduklarını söylüyorlar. Galiba kozmetik ürünlerinin gümrük denetiminde ayrıca bir kısıtlama var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. :)
      Ben 5-6 kere alışveriş yaptım sadece 1 kere ürünüm gelmedi ondada satıcıyı bilgilendirdim paramı iade etti. Çok pahalı bir ürün olmadığı müddetçe bence alışveriş yapılabilir :)

      Sil

Yorum Gönder