Ana içeriğe atla

Yaz öncesi sağlıklı ve canlı saçlar için öneriler

Yaz öncesi sağlıklı ve canlı saçlar için öneriler

Selamlar blogcanlarım,
Bugün sizlere yaz öncesi saçlarımızın daha sağlıklı ve daha canlı görünmesini sağlayacak önerilerde bulunmak istiyorum.
Saçları zor uzayan biri olduğum için saçlarım benim için çok önemlidir. Saç uçlarımın kırılmasını önlemek,  daha sağlıklı görünmesini sağlamak için kendime göre yöntemlerim var. Saçlarıma bakım yapa yapa saçlarım için en doğru yöntemi bulduğuma inanıyorum. Sizde saçlarınıza yapacağınız farklı farklı bakımların sonuçlarını analiz ederek size en uygun saç bakım yöntemini bulacağınıza eminim.
Hadi gelelim saçımızı yaza nasıl hazırlayabileceğimize değinmeye :)

  • Saçımıza fön çekmeyi minimuma indirmemiz lazım. Havalar zaten sıcak, terleyen, nemli saçlarımıza birde fön çekersen saçımıza çok zarar vermiş oluruz.
  • Yazın gelmesiyle birlikte denize ve havuza girme sıklığımız artacaktır. Deniz ve havuz suyunun saçımıza verdiği zararı hepimiz biliyoruz. Eğer saçınızda boya varsa boyanın akmasına hatta renginin değişmesine bile neden olabiliyor havuz suları. Bu sorunun önüne geçmek için havuza, denize girmeden önce ve sonra yapılacak bakımlarla saçınızı koruyabilirsiniz.
  • Elimizden geldiğince sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat etmemiz gerekli. Eğer düzenli ve sağlıklı beslenirsen saçın ihtiyacı olan vitaminleri, mineralleri doğal yollarla kazanabiliriz.
  • Düzenli uyku hem saçımız hemde sağlımız için çok önemlidir. Eğer aksatmadan, düzenli bir uyku çekebilirsek saçımızda vücudumuz gibi daha sağlıklı uzayacaktır.
  • Şampuan seçiminize dikkat etmelisiniz bunun için önce saçınızı iyi tanıyıp saçınıza uygun şampuanlar kullanmalısınız. Mesela kepek probleminiz varsa kepek karşıtı şampuan kullanmalısınız ya da şaçlarınız kuru ise kuru saçlar için olan şampuanlardan kullanmasınız.
  • Ve son olarak yaza giriş yaparken saçlarınızın kırıklarını aldırırsanız daha sağlıklı uzamasını sağlamış olursunuz.
Benim yaz öncesi önerilerim işte bu şekilde, eğer sizde daha gür ve uzun saçlara sahip olmak istiyorsanız buradaki postta bunun çözümünü bulabilirsiniz. Bir sonraki postta görüşmek üzere :) 



Öpüldünüz.
kiss
mylittlemascara
twitter instagram facebook google mail

Yorumlar

  1. Benim de en sevdiğim şey hindistan cevizi yağı. Hatta dışarı çıkmadığım günlerde bütün gün bekletiyorum saçımda :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder