Ana içeriğe atla

Göbek Nasıl Eritilir ?

göbek sıkılastırma

Selamlar blogcanlarım,
Bugünki postumun konusu çok önemli. Neden mi ?
Malumunuz yaz geldi, bikini sezonu açıldı. Peki ya şiş, yağlanmış göbeklerimizle nasıl bikini mayo giyeceğiz ? Yaz yaklaşırken hepimizin en çok düşündüğü konu bu değil mi ?
Bu nedenle bende size göbekten kurtulmanın yollarından birinden bahsedeceğim.
Göbekten kurtulmanın başlıca yolu sağlıklı ve düzenli beslenme ile bol bol yürüyüştür ama kışın bunları yapmak herkes için işkence haline gelir, yok hava soğuk yok bugün yorgunum diye diye sporu kendimizden uzaklaştırırız. Zaten spor salonlarıda bir dünya para.
Bende sizlere günde sadece 15 dakikanızı ayırarak evde yapabileceğiz 5 karın egzersiz hareketinden bahsedeceğim. Eğer bu egzersizleri düzenli yaparsanız, tatile daha sıkı bir göbek ile gidebilirsiniz.


1) Plank
Egzersiz programlarının olmazsa olmazı plank’tır. Plank ile vücutta birden fazla bölge çalışabilirsiniz ve karın bölgesi için oldukça etkilidir. Yüz üstü pozisyonda, eller karşıyı gösterecek şekilde önkollar üzerinde duruyoruz. Daha sonra sırayla göğsü, kalçayı ve bacakları yerden kaldırıyoruz. Sadece önkollar ve ayak parmak uçları yerle temasta olmalıdır. Bu pozisyonda 20 saniye bekliyoruz. Günde 1 kez yapmanız yeterlidir. 2'nci gün de 20 saniye yapıyoruz. Daha sonra her 2 günde 1, süreyi 10 saniye artırıyoruz.

2) Köprü Kurma
Sırtüstü pozisyonda ayak tabanları yerde olacak şekilde dizleri büküyoruz. Düz bir hat halinde kalçamızı kaldırıyoruz. Son noktada 5’e kadar sayıyoruz. Yavaşça bırakıyoruz. 

3) Crunch
Sırtüstü pozisyondayken dizler bükülü mekik çeker gibi sola doğru kalkın, aynı anda sol dizinizi kendinize doğru çekin. Sağ dirseğinizi sol dizine değdirmeye çalışın. Hemen ardından sol dirseğinizi sağ dizinize değdirmeye çalışın. 

4) Simit Egzersizi 
Ayakta dururken uzunca bir sopayı boyun arkasına geçirerek, omuzlarınıza yerleştirin, ön kollarınızla tutun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve yere sağlamca basın. Kalça ve bacaklarınız sabit olacak şekilde gövdenizi sağa çevirmeye çalışın. Hemen ardından sola doğru çevirin.

5) Yan karın Egzersizi
Ayakta dururken uzunca bir sopayı boyun arkasına geçirerek, omuzlarınıza yerleştirin, ön kollarınızla tutun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve yere sağlamca basın. Kalça ve bacaklar sabit olacak şekilde sağ yana doğru eğilin. Hemen ardından sola doğru eğilin. 

Yukarıda bahsettiğim hareketleri günde maksimum 50 kez yapmanız öneriliyor. Çünkü uzmanlar fazla yapılan egzersizini aşırı kas yorgunluğuna neden olabileceğini söylüyorlar. Ayrıca egzersizler sırasında nefesinizi asla tutmayın ve zorlandığınız noktada nefes vermeye çalışın.

Hadii başlıyor muyuz karın egzersizlerini yapmaya :)

Öpüldünüz.
kiss
mylittlemascara
twitter instagram facebook google mail

Yorumlar

  1. Hello, Your blog so nice! and You're left a comment on my blog arround 2 month. But I can't answer you :(
    Cause I'm so busy with my school.
    Now I'm follow back you :) and I'm looking forward to reading your blog again in the future :)

    Thank you!
    http://officialseolpark.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve kolaylıkla uygulanabilir egzersizler, deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder