Ana içeriğe atla

Düzgün Bacakların Sırrı

Düzgün Bacakların Sırrı


Selamlar Blogcanlarım,
Çarpık bacaklar kadınların en büyük korkularından biridir. Etek giyerken, dar paça pantalon giyerken biz kadınlar bacaklarımızın güzel ve şekilli görünmesini isteriz. Helede yaz aylarında etek, şort  giymeye başladığımızda bacaklarımız daha çok dikkat çekmeye başlıyor. Bu nedenle bacaklarımızın nasıl daha güzel görünmesini sağlayabiliriz diye düşünür dururuz.
Aslında bacaklarımızın düzgün görünmesi büyük ölçüde bizim elimizde, evde yapabilceğimiz kolay bacak egzersizleri ile istediğimizi elde edebiliriz.

Bu konuda Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, nasıl 1 sandalye ile daha düzgün bacaklara sahip olabilir anlatmış.
İşte daha düzgün bacaklara sahip olmak için 5 egzersiz.


BİRİNCİ EGZERSİZ: Sağ ayağımız üzerinde olacak şekilde sandalye yanında duruyoruz. Daha sonra bir hamlede sandalye üzerine çıkıp sol dizimizi karnımıza kadar çekiyoruz. Sonra yavaşça aşağıya iniyoruz. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.

İKİNCİ EGZERSİZ: Avuç içlerimiz yerde, ayaklarımız ise sandalye üzerinde şınav pozisyonu alıyoruz.  Sağ dizimizi karnımıza kadar çekiyoruz daha sonra uzatıyoruz ve dümdüz geriye doğru kaldırıyoruz. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.
ÜÇÜNCÜ EGZERSİZ: Sırtüstü pozisyonda kollarımız gövde yanında iken ayaklarımızı sandalye üzerine koyuyoruz. Daha sonra kalçamızı vücudumuz düz bir çizgi halini alıncaya kadar yukarıya kaldırıyoruz. Bir nevi köprü kuruyoruz. 5’e kadar sayıyoruz, yavaşça bırakıyoruz.

DÖRDÜNCÜ EGZERSİZ: Sırtüstü pozisyonda ayaklarımızı sandalye üzerine koyuyoruz. Kalçamızı yukarı kaldırarak köprü pozisyonunu alıyoruz. Daha sonra bir bacağımızı dümdüz yukarı doğru kaldırıyoruz. 5’e kadar sayıyoruz. Yavaşça sandalyenin üzerine bırakıyoruz. Kalçanızın aşağıya düşmemesine dikkat edin. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.

BEŞİNCİ EGZERSİZ: Sandalyeye arkamızı dönüyoruz. Sağ bacağımız önde düz bir şekilde iken sol ayağımızı arkaya sandalyenin üzerine koyuyoruz. Daha sonra sağ dizimizi bükerek öne doğru esniyoruz. Ancak sol ayağımızın sandalye üzerinde kalmasına dikkat ediyoruz.  Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.

Hareketleri günde 3 set halinde 30 tekrar yapabilirmişiz. Egzersizler sırasında nefesinizi tutmamaya özen göstermemiz ve yorulduğunuzda mutlaka birkaç saniye ara vermemiz uzmanlar tarafından öneriliyor.

Sağlıklı ve güzel kalın :*

Öpüldünüz.
kiss
mylittlemascara
twitter instagram facebook google mail

Yorumlar

  1. Great fit routine!

    Have a lovely new week :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  2. hello new registered. great advice, I'm too lazy to do it :)

    http://bellodiesseredonna.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  3. I work some of this with ball, great routine.Maybe we could follow each other let me know :)

    YanıtlaSil
  4. Hey, thank you so much for following and leaving me a comment. I followed back!! Great blog!!

    YanıtlaSil
  5. Hi dear! You have an amazing blog:) Follow each other?
    Have a nice week,
    xoxo
    http://stylishpatterns.blogspot.com.es

    YanıtlaSil
  6. I'll try to do it!
    http://swiat-niezaleznej.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Following you back!
    xoxo
    http://stylishpatterns.blogspot.com.es

    YanıtlaSil
  8. Great motivation girl!
    I'm following you on gfc, hope you'll follow back so we can keep in touch ♥ xx, Veni

    Style with Veni | Fashion Blog

    YanıtlaSil
  9. merhaba canım blogunu yeni keşfediyorum bayıldım severek takip edicem :) bende bloguma beklerim tatlım http://fundanndunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Çok iyi. Rutine bağlamak lazım aslında.
    teşekkürler
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder