Ana içeriğe atla

Emziren Anne Covid Pozitif İse Yapılacaklar




Herkese merhaba,
Yüzyılın küresel salgın hastalığı Covid-19 hayatımızı derinden etkilemeye devam ederken ,yeterli önlem alınmadığı takdirde bebeklere de ne yazıkki bulaşabiliyor. Haliyle pandeminin tüm belirsizliğiyle devam ettiği bugünlerde çok daha fazla endişe duyan çiçeği burnunda anne baba adayları, bebeklerini koronavirüsten nasıl koruyabileceklerinin telaşını yaşıyor. Acıbadem Fulya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Yılmaz Tıraş, anne babaların bazı kurallara dikkat ederek bebeklerinin bu süreci sağlıkla geçirmelerini sağlayabileceklerini belirterek “Yeni doğan bebeklerin bağışıklık sistemleri tam gelişmediği için, normal zamanda dahi enfeksiyona aşırı duyarlılarken, bu olağanüstü koşullarda bakımları çok daha özen gerektiriyor. Hastalık başladığında çocukların virüse daha az yakalandığı hipotezi varken zaman içerisinde gördük ki bebekler de enfekte olabiliyor.” diyor. 
Bu postumda size eğer emziren anne covid olmuş ise Dr. Ülkü Yılmaz Tıraş
birkaç önemli uyarıda bulunuyor.


  • Anne Covid pozitif ise çift maske takmalıdır.
  • İlacını mutlaka kullanmalıdır.
  • Bazı anneler ilaç kullanmayıp bebeklerini emzirmeyi tercih ediyorlar. Ancak ateş 38 derece ve üstüne çıktığında hiç bir enfeksiyonda emzirmeyi önermiyoruz. Çünkü anne sütünden bulaş olabiliyor. 
  • Anne Covid nedeniyle ilaçlarını kullanırken; emzirme gerektiği ya da memesinin dolduğu zamanlarda mutlaka memesini boşaltmalı, sütü sağıp atmalıdır. Bu süreçte bebeğin beş gün mama ile beslenmesini öğretiyoruz.  
  • Bebeğe bulaştırmaması açısından mutlaka mesafeye dikkat etmeli ve bebeğin odasına daha az girmeli, temel ihtiyaçları dışında mesafesini korumalıdır. 
  • Test negatife dönünce; anne yeniden bebeğini emzirmelidir. 
Herkese sağlıklı, mutlu günler dilerim. Umarım bu hastalık kimseye uğramadan hayatımızdan en kısa zamanda çekip gider.

Öpüldünüz.
kiss


Yorumlar